Ny Chronomat med en historie å fortelle: Møt GMT 40 og “Super” 38.

Breitling har nettopp avduket to nye medlemmer av Chronomat familien — Chronomat Automatic GMT 40 og Super Chronomat Automatic 38 — og det er mye mer med de disse siste tilskuddene enn deres allsidige størrelser.

Siden relanseringen i 2020 har Chronomat-kolleksjonen blitt Breitlings bestselger. Den kommer i en rekke størrelser som inkluderer kraftige 44mm kronografer på den ene siden, og slanke 32mm three-hands modeller på den andre. Men frem til nå har det vært et størrelsesgap i midten. Nå er kolleksjonen komplett med lanseringen av den nye Chronomat Automatic GMT 40 og Super Chronomat Automatic 38, i størrelser designet for å passe ethvert håndledd.

Det er ikke bare størrelsene som gjør dem interessante, hver modell bringer med seg noe nytt. Chronomat Automatic GMT 40 bytter ut kronografen som finnes på de større modellene med en komplikasjon med to tidssoner og forenklet utseende, mens høydepunktene til Super Chronomat Automatic 38 er dens overdimensjonerte diamantbezel og Breitlings første sporbare klokke.

Wristshot: Breitling Chronomat Automatic GMT 40
Wristshot: Super Chronomat Automatic 38

“Med denne lanseringen skriver vi om definisjonene av Chronomat og Super Chronomat og gir disse klokkene en helt særegen karakter”, sier Breitling CEO Georges Kern. “Men igjen, dette er en kolleksjon som allerede er kjent for å flytte grenser.”

Historien til Chronomat-kolleksjonen begynner med den såkalte kvartskrisen på 70-tallet, da tradisjonell urproduksjon gikk i oppløsning etter kommersialiseringen av presise og rimelige kvartsverk. Men gjennom tiåret med uro som fulgte, forble minst én kategori av forbrukere lojale mot mekaniske kronografer: piloter. I 1983 inngikk Italias landslag i aerobatics, Frecce Tricolori, et samarbeid med Breitling for å lage en klokke tilpasset for medlemmene. Den skulle være tøff nok for cockpiten, men elegant nok til å brukes utenfor jobbsammenheng.

Den allsidige sportsklokken som samarbeidet resulterte i gjorde nettopp det, samtidig som den introduserte elementene som senere skulle bli dens varemerke: fire hevelser i bezelen ved 15-minutters markørene for å beskytte glasset, og en stållenke designet for komfort og slitestyrke. Frecce Tricolori-klokken ble en sensasjon da den ble lansert, og et år senere ble den lansert for allmennheten under navnet Chronomat. Det var et avgjørende øyeblikk i klokkehistorien som signaliserte slutten på kvartskrisen og returen til det mekaniske armbåndsuret. Spol frem i tid og denne kolleksjonen gjør seg gjeldende nok en gang.

Globetrotter Style: Chronomat Automatic GMT 40

Byene er igjen åpne, en reiseberøvet verden er ivrig etter å flytte på seg igjen, og som svar er GMT-komplikasjoner tilbake i stor grad. Oppkalt etter Greenwich Mean Time, standarden for internasjonale tidssoner, er Chronomat Automatic GMT 40 Breitlings hyllest til reisen – ikke bare for sin doble tidssone, men også på grunn av sin lettvinte estetikk.

Sofistikerte tallskiver i sort, blått, grønt, antrasitt og hvitt, kombinert med en urkasse og lenke i stål, fungerer til enhver garderobe. Breitling gikk for en ton-i-ton 24-timers skala for å la den røde GMT-viseren snakke for seg selv. 

GMT-komplikasjonen er driftet av Breitling Caliber 32. 24-timers skalaen lar brukeren lese av den andre tidssonen og samtidig vite om det er dag eller natt. Dens “onion” crown (et klassisk Chronomat-design oppkalt etter sin riflede kupperform) gir enkelt grep. Som en allsidig sportsklokke, ment å krysse Breitlings luft-, land- og havunivers, har GMT 40 en imponerende vannmotstand på 200 meter.

Som “en klokke for enhver forfølgelse”, er Chronomats oppdrag nå mer på sin plass enn noen gang på grunn av GMT 40s størrelse og undervurderte stil. Solid nok for treningsstudioet, men smart nok for dress og slips. Hvis det er en klokke å reise med er det denne.

Driftig og vakker: Super Chronomat Automatic 38

Super Chronomat Automatic 38 er skapt for å gjøre et statement, enten det er sammen med dress eller t-skjorte og jeans. Du kan skille en “Super” fra resten av Chronomat-familien ved de keramiske elementene i bezelringen og kronen, og rouleaux-remmen i gummi som kun er tilgjengelig for disse modellene.

Sammen med sin økende tilstedeværelse har Automatic 38 også en glitrende side. Overdimensjonerte laboratoriedyrkede diamanter utsmykker bezelen, som kommer i 18K rødt gull eller rustfritt stål. De tre tallskivene (sølv, mintgrønn og isblå) gir akkurat den rette mengden estetisk stil. Match nyansene med et bredt utvalg av gummi-roulaux-remmer, polert stållenke eller en alligator-skinnrem.

Kolleksjonens andre høydepunkt er Breitlings første sporbare klokke, Super Chronomat Automatic 38 Origins, hvis gull og laboratoriedyrkede diamanter er anskaffet i henhold til nye, bransjeledende standarder. (Les mer om dette her).

Automatic 38 støtter Breitlings #SQUADONAMISSION for å gjøre ting bedre. Det er en forpliktelse til å skape vakre produkter og opplevelser samtidig som man reduserer sosial og miljømessig påvirkning gjennom hele verdikjeden. Dette oppdraget inkluderer å overføre hele merkevarens produktportefølje mot ansvarlig anskaffelse av gull og laboratoriedyrkede diamanter innen 2025.

The all-star squad

En kolleksjon som Chronomat krever en dedikert Breitling #SQUADONAMISSION for å matche dens styrke og stil. Den nye Breitling all-star-troppen består av fire stjerner innen hver sin idrett som representerer et nytt superlativ for hver sin gren. Som ansiktene bak Chronomat Automatic GMT 40 og Super Chronomat 38 viser Erling Braut Haaland (fotball), Giannis Antetokounmpo (basketball), Chloe Kim (snowboard) og Trevor Lawrence (amerikansk fotball) hva det betyr å være på farten. Enten de trener til neste hjemmekamp eller spiller for å vinne rundt om i verden, trenger de en klokke som passer hvor som helst samtidig som de alltid holder seg hjemme. All Star Squad-kampanjen tar oss inn i det øyeblikket de har brukt hele karrieren til å trene for – målet, dunken, hoppet, pasningen, og hvordan det føles å leve det.

“Jeg liker hva GMTen står for. Det betyr at du kan være på ett sted selv når du selv er et annet sted”, sa Erling Haaland, som valgte Chronomat Automatic GMT 40 med hvit tallskive. “I mitt tilfelle er det hjemme i Norge”. 

Og når vi snakker om Super Chronomat Automatic 38 i rustfritt stål med en isblå tallskive sa Chloe Kim “det viktige for meg som talsmann for bærekraft er at denne klokken er sosialt gjennomtenkt. Laboratoriedyrkede diamanter gir mulighet for et nivå av sporbarhet, ansvarlig innkjøp og støtte lokalsamfunn som ikke alltid var til stede i luksusindustrien tidligere.”

Fra en game changer som brøt gjennom kvartskrisen, til en stillig allrounder med en historie å fortelle. Klokken som begynte med Frecce Tricolori har etterlatt seg en arv i urindustrien. Nå, 40 år senere, er det klart at Chronomat er kommet for å bli.

Om Breitling

Breitling ble grunnlagt i 1884 og er en ledende sveitsisk urmaker. Det innovative selskapet oppfant den moderne kronografen og var banebrytende for navigasjonsklokken. I dag anses merket som et urformelt, inkluderende og bærekraftig luksusmerke med mer enn 150 utsalgssteder på verdensbasis. Breitlings kolleksjoner sentreres rundt luft-, land- og sjøaktivitetter, alle fanget i merkets umiskjennelige moderne-retro-stil. Den eksepsjonelle kvalitet til hvert urverk bekreftes av statusen som et COSC-sertifisert kronometer, og merket er fortsatt en av bare  en håndfull uavhengige produsenter av egne urverk. Ved å kombinere klassisk urpoduksjon med de seneste innovasjonene er Breitling både et selskap med historie og som er forut for sin tid.

- Gå til nettbutikken -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *