Havet kaller: Opplev den nye Superocean fra Breitling

Breitling har nettopp lansert et redesign av sin sporty dykkerklokke. Den nye kolleksjonen tar tilbake den enkle estetikken fra den originale SuperOcean Slow Motion fra 1960- og 1970-tallet, samtidig som den tilfører moderne funksjoner og en lys fargepalett. I tillegg er den ikke lenger en ren dykkerklokke – Surf med den, svøm med den, eller bruk den i strandbaren.

På 1960-tallet var dykking en fremvoksende sport og veldig populært, inspirert av eventyreren og havutforskeren Jacques Cousteau. Timing var alt når det kom til dykking – nesten utelukkende målt i minutter – og Breitling ønsket ikke kun å tilby en toolwatch som var den beste for oppgaven, men også å gi den et hint av stil.

Da denne tidligere versjonen av Superocean ble laget, inkluderte ikke Breitlings designere noen overflødige funksjoner som ikke støttet de livreddende behovene til dykkere under vann. En skivering i høy kontrast ble introdusert til den avgjørende minuttskalaen. Subtile indekser ble valgt bort til fordel for tykke, selvlysende batonger for enkel lesbarhet. Det dristigste trekket designerne gjorde var å ta bort sekundviseren, siden dykkere ikke trengte den. I stedet kom en revolusjonerende minuttbasert kronograf, «Slow Motion», fordi det tok en time å gjøre en full rotasjon av skiven.

Nylig lanserte Breitling en ny Superocean som tar oss tilbake til den første versjonen av sin forenklede toolwatch filosofi. Og mens kolleksjonen har blitt oppdatert til å møte behovene til moderne brukere (sekundviseren er selvsagt et must i dag), vil et skarpt øye oppdage flere designreferanser til originalen.

Kolleksjonen ble først avduket for media, forhandlere og influensere på surfe- og motorsykkelfestivalen Wheels & Surf i Biarritz i Frankrike. Arrangementet inneholdt en dag med aktiviteter med hav-tema, samt overraskelsesbesøk fra europeiske surfe- og TV-personligheter. Til stedet var surferne Andrew Cotton, Jérémy Florès og Natxo Gonzales, sammen med skuespillerne Guillaume Canet fra Frankrike og Álvaro Morte fra Spania.

Breitlings CEO Georges Kern sa fra festivalen: «Det er visse likhetstrekk med utseendet til de fleste dykkerklokker, men Slow Motion skilte seg alltid ut fra mengden. Vi er så stolte av å introdusere vår moderne versjon av denne klassikeren, den helt nye Superocean.»

Skapt for havet

Kolleksjonen er tilgjengelig i fire størrelser (46, 44, 42 og 36 mm), og de fargerike urskivene leveres med tre forskjellige kassematerialer – stål, stål-gull og bronse. Den spesielle legeringen som brukes i bronseversjonene i 44 og 42 mm har utmerket motstand mot korrosjon, men vil fremdeles utvikle en subtil patina over tid som gjør klokken enda mer unik. De to reimene (en sporty gummireim og et nytt tre-rads armbånd av metall) har en foldespenne som muliggjør for mikrojusteringer på opptil 15 mm for enkel bruk over utslett og dykkerdrakter.

Utover et godt design, er den nye Superocean også et teknisk vidunder. Den er vannresistent til 300 meter, og har brede visere og indekser belagt med Super-LumiNova® som gir eksepsjonell god lesbarhet under vann. Den ripesikre keramiske bezelen betyr at den aldri vil slites eller falme. For sikkerhets skyld er bezelen ensrettet i de fleste størrelser og toveisrettet med en patentert lås på 46 mm-modellen. Denne klokken er i tillegg resistent mot støt, sand og saltvann. Dens automatiske Breitling Caliber 17 kommer med to års garanti og omtrentlig 38 timers gangreserve.

Det beste er at Slow Motion sin karakteristiske kvadratiske minuttviser har gjort et comeback. Det samme har minuttskalaen med høy kontrast. Tilhengere vil også huske «prikken», et sirkulært vindu ved klokken 6 som viste forskjellige farger avhengig av om den minuttbaserte kronografen var aktivert, satt på pause eller skrudd av. Den nye Superocean har en lignende sirkel nær toppen av sekundviseren, som er en referanse til den høyt elskede funksjonen.

Seriøs ytelse, avslappet vibe

Breitling Surfer Squad, satt sammen av Kelly Slater, Stephanie Gilmore og Sally Fitzgibbons, er tilbake som ansiktene bak den nye Superocean kolleksjonen. Kolleksjonen inkluderer spesialutgaven Superocean Automatic 42 Kelly Slater. Klokken er designet sammen med surfemesteren og det finnes kun 1000 stykker av den. Den har en iøynefallende oransje urskive og en militærgrønn gummireim. Fargevalget er inspirert av en klokke Slater sin far pleide å bruke da han surfet.

Om samarbeidet sier Slater: «Jeg har skapt klokker med Breitling de siste årene, men denne er veldig personlig. Den er inspirert av min avdøde far, som hadde en klokke med en oransje skive som han pleide å bruke da han surfet så lenge jeg kan huske. Det grønne og oransje sammen er en fargepalett jeg pleide å like på brettene mine da jeg vokste opp. Den kombinasjonen har jeg alltid hatt med meg.»

Det er noe for alle i den nye Superocean. Samlere vil gjenkjenne den sterke innflytelsen til Slow Motion, vannsport-entusiaster vil sette pris på dens tekniske egenskaper, og den stilbevisste tiltrekkes av muligheten til å kunne bruke den til alle døgnets tider og anledninger. Den nye Superocean balanserer arvens nostalgi, samtidig som den skaper nye, freshe bølger, på en perfekt måte.

Breitling SuperOcean 46

Breitling SuperOcean 44

Breitling SuperOcean 42

Breitling SuperOcean 36

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *