I 1879 startet Urmakermester M.A Brønnum butikken som i dag heter Protid Urmaker Næss.

Det er et flott håndverk og en stolt tradisjon som føres videre. Kvalitet på varene vi selger og et solid urmakerhåndverk er fortsatt like viktig for oss i dag. I en tid der mange av våre konkurrenter går motsatt vei. For å spare penger. 

For oss som viderefører denne tradisjonen er ikke hovedfokus å drive så kostnadseffektivt som mulig, vår drivkraft er sørge for å hjelpe våre kunder så godt vi kan. Vårt mål er å få være fadderen til klokken din!

Vi altså mot strømmen da vi satser friskt på urmakerfaget.

Vi ønsker at hvis du som kunde investerer i en flott klokke fra oss, så skal vi være der til å hjelpe deg når du trenger det. 

Så håper vi at vi med dette kan få kunder som kommer tilbake til oss. Ikke fordi vi var 100 kr billigere enn våre konkurrenter, men fordi vi ga kunden en god opplevelse.

 

Protid Urmaker Næss holder til på hjørnet ned mot torget i Storgata 2 i Sandefjord. Her har vi ca 120 kvm fylt opp med masse spennende klokker! 

Vi fører merker som Breitling, Omega, Nomos, Tag Heuer, Garmin, Rado, Bruvik, Raymond Weil, Mont Blanc, Victorinox, Certina, Tissot, Casio, Seiko og i tillegg motemerket Gant.

Våger påstanden at vi har det beste utvalget i Vestfold!

 

 

Et lite tilbakeblikk

Protid Urmaker Næss ble startet 1 April i 1997 (ikke en Aprilspøk), av dagens innehaver Trond F Næss. 

De fleste urbutikker går i arv fra far til datter/sønn, men Trond er første generasjon urmaker. Han gikk 4 år på urmakerskolen i Danmark og ble uteksaminert som beste elev i 1996. Mottok et stipend for god innsats og fikk reise rundt for å besøke flere av de store urfabrikkene i Sveits.  

Etter endt læretid hos Urmaler Ljosland i Larvik, kjøpte han i 1997 butikken til Urmaker N. Heldor i Stockflethsgt. 4. Heldor var regnet som en av de virkelig dyktige urmakerne i byen. Her drev vi i 10 år før vi overtok butikken til Ragnar Gulseth i Storgata 2, en annen meget dyktig urmaker.  Butikken til Ragnar Gulseth har vært drevet som klokkebutikk helt siden 1879. Den er en av Sandefjords eldste butikker. Vi er også en av Norges eldste Omegaforhandlere (over 80år).

Butikken er i dag totalrenovert og vi kan i dag stolt vise frem en av Norges flotteste urbutikker! Blant annet lagde vi et verksted med innsyn slik at kundene kan få se hva vi driver med. Verkstedet er i likhet med butikken oppgradert betydelig slik at vi kan håndtere de fleste typer reparasjoner. Dette verkstedet er et av få sertifiserte Omegaverksteder i landet. 

Vi legger stor vekt på å hjelpe kundene også etter et salg er avsluttet.  Derfor har vi fagfolk i butikken og ansatte som er godt kurset og vet hva de snakker om.

I dag er det slik at fagfolkene forsvinner fra butikkene fordi eierne vil spare penger. 

Sandefjord og for den saks skyld Vestfold og Telemark er ikke noe unntak her. Det er flere og flere butikker som velger å selge ur uten å ha urmaker i butikken. Dette er en skremmende utvikling som vi ikke vil være med på. Dette går utover deg som kunde til syvende og sist.

Som nevnt tidligere så er vårt motto at vi ønsker å være fadderen til klokka di.  Vi er stolt av urmakerkunsten og fagkunnskapen vi representerer. 

Vi har en veldig enkel leveregel og det er at alle kunder skal gå ut fra butikken med et smil om munnen. Klarer vi det så er vi fornøyd!

Arijana Gusinjac Enge

Arijana har jobbet her siden 2012. Hun har mange års erfaring fra gullsmedbransjen i tillegg til alle årene hun har jobbet her. Arijana har også blant annet jobbet som tolk og behersker flere språk. Hun er i dag butikksjef.

Tomas Løver

Tomas har jobbet hos Protid Urmaker Næss siden han var der i arbeidsuken i 8 klasse våren 2000. Han gikk videre på urmakerskolen på Kongsberg hvor han gikk ut som beste elev. Tomas er urmaker og sjef for vårt verksted.

Trond Næss

Trond er eier og urmakermester.

Spesialiteter

Vi reparerer alle slags lommeur og kompliserte armbåndsur med alle slags funksjoner.

Vi er sertifisert Omega, Tag Heuer, Longines, Rado, Certina, Victorinox, Tissot, Seikoverksted. 

Har også et stort delelager til gamle armbånds og lommeur. Som en av få reparerer vi også skipscronometer.

Vi er også autorisert verdivurderer av ur. 

- Les mer -