Urmkakerkunst fra Glashütte

NOMOS Glashütte ble etablert i januar 1990 av Roland Schwertner.

Til tross for sin relativt korte levetid, har NOMOS rukket å bli ansett som et av verdens fremste urprodusenter i løpet av disse få årene. Merke kjennetegnes ved sin enkle og minimalistiske Bauhaus-stil og har høstet en rekke priser for sitt design.

Glashütte har vært den verdenskjente hjembyen for tysk klokkekunst i imponerende 175 år. Byen huser også de viktige NOMOS’ verksteder

- Hva er Glashütte? -

Rike og stolte tradisjoner her, anselig høyteknologi der — og alltid noe nytt

- Den nye neomatik-klassen -

NOMOS Glashütte produserer prisbelønte klokker og slutter aldri overraske med sin uredde og innovative skaperånd

Mer elegant og slankere enn noensinne: Minimatik er klokken som NOMOS Glashütte introduserte sitt avanserte kaliber DUW 3001 urverk i. Her snakker vi et utsøkt stykke håndverk fra Glashütte. Klokken rommer høyteknologiske elementer og har industriell design av beste sort. 

Club i ny kledning – en eventyrlig klokke: denne store NOMOS-klokken er vanntett til 1000 fot – eller 30 atm. Club Sport Neomatik 42 Date Black er utstyrt med det svært innovative og eksepsjonelle Neomatik-urverket, den nye NOMOS-klokkelenken, og er den ultimate klokken for den tidsriktige armen.

KOLLEKSJONER

Ahoi

Vakker og vanntett: Dette er en sjelden blomst i den mekaniske klokkeverden. Baklokket, som holdes fast av seks skruer, skrukronen og kronebeskyttelsen sikrer at alt er vanntett helt til 20 atm, eller 200 meter.

«Klar for ethvert eventyr: NOMOS driver med sport»

Club

Dette er blant de desidert mest robuste NOMOS-klokkene. Den har muligens en beskjeden fremtoning, men samtidig tar den seg til enhver tid godt ut på håndleddet — det være seg i jobbmøte, på treningstur, eller ute på byen. Clubs indre kvaliteter står ikke tilbake for dens tiltalende ytre; eksklusivt og håndlagd NOMOS-urverk gjør dette til en komplett vinner.

«Ung, upretensiøs og klar for alt»

Metro

NOMOS Metro er en klokke av det sofistikerte og presise slaget, og besitter kontemporært design som har ervervet den  jury-begeistring og følgelig flere priser. Metro’s flotte utseende minner om et avansert måleverktøy, og det bør nevnes at datovisningen på denne klokken er moderne på en fiffig måte.

«Forut for sin tid: morgendagens klassiker»

Minimatik

Arketypen til et klokke, men mer elegant og slank enn noen gang før. Minimatik er klokken som NOMOS Glashütte introduserte sitt avanserte kaliber DUW 3001 urverk i. Flott håndverk fra Glashütte, litt høyteknologisk og førsteklasses industriell design, laget i Tyskland.

«Så glad, så presis: en klokke å forelske seg i»

Orion

I Orion snakker vi like mye kunst som solid klokke: Denne klokken besitter mer raffinement og eleganse enn noe vi har bevitnet tidligere. Orion er en klokke som tikker livet ut – og lengre enn det.

«Simpelthen nydelig»

Tangente

Tangente, den runde klokken med en rekke rette vinkler, representerer NOMOS Glashütte bedre enn alt og alle. Dette er vår prisvinnende stolthet og klassiker, som har vært en kontinuerlig bestselger i hele 25 år.

«En trendsetter»

Tangomat

Du som verdsetter utsøkt design og klare linjer, og som aldri ser deg mett på NOMOS-klassikeren Tangente: La oss introdusere deg for storebroren, som besitter en mer robust urkasse, større diameter og automatisk urverk. Tangomat har vunnet flere designpriser, har utmerket opptrekk og nøyaktighet som andre klokker misunner den.

«Automatisk litt mer av alt – en oppgradering for håndleddet»

Tetra

Til tross for klokkevisernes sirkulære bevegelse; her snakker vi firkantet klokke. Hvorfor? Fordi denne formen ganske enkelt ser bedre ut på noen håndledd. Tetra er en fin Glashütte-klokke: Ven, vakker, klar  – og av den uavhengige typen.

«Den edgy klokken fra NOMOS – stil, kvadratisk»

Artikkel

Jubileumsur

Har du en ansatt som fortjener en ekstra oppmerksomhet? Få gaver er mer personlige og få gaver vil mottakeren kikke på så ofte som et ur. [...]

les artikkelen

Minimalisme fra NOMOS Glashütte

Nomos er mest kjent for modellen Tangent. Denne har et enkelt og flott design. Sterkt inspirert av Bauhausstilen fra rundt 1930. Du kan få denne klokken med automatisk eller urverk med vanlig opptrekk.

I tillegg lager de flotte modellserier som Nomos Club, Orion, Ludwig, Ahoi, Autobahn og Metro. 

Ahoi er for øvrig Nomos vanntette alibi. Selv med en kasse som tåler 200m så har de beholdt sin kule minimalistiske stil. 

Nomos lager også en mer ekslusiv model som heter Lambda. Denne klokken fåes for tiden kun i edelt metall og urverket har en finish og kvalitet som kan måle seg med det aller ypperste. 

- SE ALLE MODELLENE -