Urmakerns beste julegavetips for 2021

Få ting føles bedre enn å gi bort en gave som går rett hjem hos mottakeren. Men hva gir man egentlig til ham og henne som tilsynelatende har alt?
Visste du at en klokke er en tidløs og personlig gave som kan gi glede livet ut? Her er våre julegavetips i ulike kategorier, slik at du kan senke skuldrene før julestria setter inn.
Vel bekomme!

 

Dykkerklokker – perfekt for den aktive

Her snakker vi robuste sportsklokker som kjennetegnes av den dreibare bezelen og høy vanntetthet. Disse er blant de mest populære klokkene i Norge – dette til tross for at de tidligere har hatt veldig spesifikke formål. I år erfarer vi at Two-Tone (kombinasjon av gull og stål) har kommet tilbake for fullt. En annen trend er at klokkene har blitt litt mindre, gjerne rundt 40mm.
To eminente klokkemodeller er Longines HydroConquest Two-Tone og Certina DS Action 38mm. Dette er to modeller som virkelig har slått an siden lanseringen tidligere i år. Begge klokkene kommer med økt gangreserve og antimagnetiske egenskaper som få, om noen, andre klokker i sine respektive prisklasser evner å matche.

Kjøp Dykkerur

Chronograph – yndet og sporty

Vi nordmenn tenderer til å foretrekke klokker med et sporty preg, og da gjerne med Chronograph (som er en stoppeklokke-funksjon).
I år har Omega tatt steget og våget å relansere Speedmaster Moonwatch, klokken som ble brukt under Apollo 11-oppdraget, med oppgradert Co-Axial urverk.
2021-utgaven er betydelig mekanisk oppgradert, men likevel tro mot sitt sagnomsuste opphavs utseende.

Vi har også gleden av å fortelle at Breitling har relansert Chronomat-serien og utstyrt den med B01-urverket, bestående av hele 346 ulike deler. Klokkene er produsert In-House og har 70 timers gangreserve. B01 er forøvrig et urverk som av mange kjennere hylles som et av de beste og mest pålitelige i sin prisklasse.

Kjøp Chronograph

Klassisk klokker – tåler tidens trend-tann

De klassiske og tidløse klokkene går aldri av moten – og de kler håndleddet uansett hva anledningen måtte være.
Dersom du ønsker å gi bort en klassisk klokke til jul, gjør du lurt i å velge en modell som rommer et solid urverk – noe som forøvrig gjelder for alle kategoriene som omtales i denne artikkelen.
Klokkene fra NOMOS Glashütte blir ansett som de beste i sin prisklasse blant mange av verdens fremste urmakere. Denne tyske klokkeprodusenten kombinerer genuint og nitidig håndverk med tidsriktig og vakkert design. Disse mekanisk automatiske klokkene er rett og slett det perfekte julegavetipset til ham som verdsetter stil, finesse og kvalitet.

Mange av de klassiske klokkene er også i besittelse av elegante funksjoner, som for eksempel månefase. Longines Master Collection Moon Phase er da et suverent alternativ, grunnet sin lange gangreserve (54 timer), antimagnetiske motstand og lange serviceintervall.

Kjøp Klassike ur

Historiske modeller – legender i ny drakt

I skrivende stund ser vi en økende trend der produsenter titter seg tilbake, henter frem og vekker til live historiske modeller. Sagt med andre ord; klokke-ikoner som gjerne har en sentral plass i merkenes stolte historie.
I denne sammenheng kommer vi ikke utenom årets Breitling Superocean Heritage ‘57, som kommer i både dame- og herremodell. Disse udødelige klokkene er en hyllest til originalen som så dagens lys tilbake i 1957, og er blant annet et supert julegavetips til henne som omfavner den hippe og avslappede surfestilen.

Her vil vi også trekke frem 140-årsjubilanten Seiko, som har relansert flere historisk viktige modeller i oppgraderte utgaver. Blant disse finner vi den spennende og eventyrlystne Seiko Prospex The 1959 Alpinist Modern Re-interpretation. Nylanseringen er på mange måter svært lik originalen,men flere elementer fra 1959 har naturlig nok måttet vike for nåtiden teknologi. Eksempelvis er det håndtrukne urverket byttet ut med det selvtrekkende 6L35.

Kjøp Historiske modeller

Smartklokken – den hjelpsomme følgesvennen

Smartklokkens popularitet er stadig stigende. Hovedårsaken til det er nok at dette er Tool Watches som er skapt for å gi oss en merverdi utover det å bare vise tiden. Vi vil at en smartklokke både skal hjelpe oss med å yte mer og bedre.
Garmin er i høyeste grad bransjeledende når det kommer til smart-/GPS-klokker. Ikke minst skyldes dette den fantastiske kolleksjonen Garmin Fenix 6. 
Grunnene til at nettopp denne serien har slått så godt an er mange.
Disse multisportklokkene er utstyrt med en rekke trenings- og helserelaterte funksjoner som kan hjelpe brukeren med å oppnå sine målsettinger gjennom hverdagen.
Ved hjelp av innebygd GPS og topografisk kart kan man sette ruter og se hvor man har løpt.
Fenix 6 er også utstyrt med pulsmåler i håndleddet, som optimaliserer trening med lav intensitet. En må også nevne PacePro funksjonen hvor du kan legge inn rute og tiden du vil gjennomføre på, så vil PacePro hjelpe deg med å tilpasse farten underveis. Perfekt om målet er å perse på Birken.
Dette er intet annet enn den ideelle julegaven til ham og henne som ønsker seg en trofast assistent gjennom dagens donter. 

2021 ble året hvor vi endelig fikk den oppdaterte Tissot T-Touch, som er fullstendig oppdatert i forhold til sine forgjengere. Klokkene kommer med berøringsskjerm i tillegg til en rekke smarte funksjoner som: Stoppeklokker, værdata, aktivitetsmåler, skritteller, kaloriforbrenning, kompass, alarmer og forskjellige tidssoner. 
Tissot kom kanskje sent, men ubønnhørlig godt da de lanserte sin oppdaterte T-Touch. Og dette er en julegave som vil være til glede i mange år fremover.

Kjøp smartklokke