Historien om Longines-klokker

Longines lommeur og sertifikat

Longines produserer luksusklokker som er lett gjenkjennelige grunnet sin elegansen og ytelse. Dette er et klokkemerke med en lang og stolt historie, og er en av innovatørene til sveitsisk urmaker-tradisjon.

I over 188 år har de vært opptatt av å revolusjonere bransjen, samtidig som det er viktig for dem å bevare sin mangeårige arv. Den vedvarende lidenskapen for å fortsette å utvikle seg, samtidig som tradisjonene bevares, er det som gjør Longines så fremtredende.

 

Begynnelsen

Historien til Longines begynte da merket ble grunnlagt av Auguste Agassiz og to andre partnere i sveitsiske Saint-Imier i 1832, som et komputoir under navnet Raiguel Jeune & Cie.

Pre-Industrialisert urmakeri var veldig forskjellig fra det vi kjenner i dag. Forretningene opererte som mellommenn mellom urmakerne og kundene. Separate deler ble laget hjemme av individuelle familier. Disse delene ble deretter gitt til butikkene som ville sende dem til urmakere for montering. Når klokken så var satt sammen, ble den returnert til butikken for salg. I 1846 ble Agassiz sjef for selskapet, og Longines oppnådde raskt suksess i utlandet på grunn av hans forbindelser i USA.

Longines' første eiere

Fremskritt

Gjennom sin lange og innholdsrike historie har Longines vært banebrytende for mange fremskritt innen urmakeri. I 1878 produserte selskapet sin første kronograf-urverk, 20H, som var perfekt for presis tidtaking. Nøyaktigheten er noe Longines er stolt av den dag i dag. Takket være denne mekanismen ble merket lansert i ridesportens verden, noe som gjorde dem enda mer populære. På grunn av denne populariteten forsøkte Francillon å beskytte virksomhetens integritet og registrerte den som et varemerke. Longines-navnet og -logoen er for tiden det eldste varemerket som fremdeles er i bruk, uendret siden 1889.

Longines brand

I 1927 sto Longines igjen i spissen for nye utviklinger. I samarbeid med Philip Van Horn Weems, en offiser fra den amerikanske marinen, opprettet Longines en rekke navigasjonsenheter. Enheten innlemmet en disk i bevegelse, slik at brukeren kunne synkronisere sekunviseren med et GMT-signal. Dette hjalp til med etableringen av Lindbergh Hour Angle-klokken i 1931, i samarbeid med den berømte piloten Charles A. Lindbergh. Modellen hjelper til med å beregne en pilots eksakte geografiske plassering. Denne innovasjonen endret luftfarten og gjorde den mer tilgjengelig for nye målgrupper.

Longines-Lindbergh Hour Angle Watch

Longines lanserte sitt første automatiske urverk i 1945. Dette var også første gang den nye rotormekanismen, som automatisk trekker opp gangfjæren, ble tilpasset storskala industriell produksjon. 

Ni år senere, i 1954, utviklet merket sitt første kvartsur, som var festet til et kamera. Dette ble brukt under sportsbegivenheter ettersom det ga dommere et stillbilde tatt hvert 100dels sekund for at de kunne overvåke idrettsutøvernes bevegelser mer nøyaktig når de krysset målstreken. Dette kvartsuret og kameraet ble også brukt til å dokumentere og sette tid på høyhastighetsbilen Bluebird II da den satte verdens landhastighetsrekord i 1964.

Et nytt system for tidtaking og sporing ble lansert av merket i 2015 som revolusjonerte teknologien innen hesteveddeløp. Systemet ga informasjon om den nøyaktige posisjonen, rangeringen og hastigheten til hestene.

Longines' første automatiske klokke

Longines og sport

Longines har vært involvert i sportsverdenen siden slutten av 1880 -årene. Denne mangeårige tradisjonen er fremdeles tydelig den dag i dag. Helt siden 1926 har Longines drevet med hestesport. Merket har vært i offisielt partnerskap med Royal Ascot i mer enn 14 år, og er blitt den offisielle tidtakeren. Deres kontinuerlige forståelse av rytterverdenen er tydelig i Longines Equestrian Collection som ble lansert i 2015. 

Mellom 1982 og 1992 ble Longines utnevnt til den offisielle tidtaker for Formel 1 -løp. I 1985 ble merket også navngitt som den offisielle tidtaker for alle kunstneriske og rytmiske gymnastikkonkurranser organisert av International Federation of Gymnastics. 

 

Fremtiden

I nærmere 190 år har Longines vært banebrytende og ledet verden innen produksjon av luksusklokker og tidtaking. Kombinasjonen av utprøvd ekspertise, stolte tradisjoner og fryktløs modernisering har satt Longines i spissen for bransjen og vil fortsette å drive dem til nye høyder. Historien til Longines Watches har så vidt begynt.