Avansert mekanisk ur fra Glashütte: DUW 6101, det første Neomatik-kaliberet med dato, setter en ny standard

Den nye neomatik-klassen

Innovativ, superslank og laget i Glashütte: Neomatik er den neste generasjonens automatiske kaliber – “fremragende innovativ teknologi av Glashütte.” Nå blir neomatik sporty.

GLASHÜTTE, MARS 2019. Denne nye serien med automatiske urverk kalles neomatik. NOMOS Glashütte har to urverk med dette navnet: En med dato (DUW 6101) og en uten (DUW 3001). Ved hjelp av de mest moderne forsknings- og produksjonsteknikkene halverte NOMOS toleransene i disse klokkemotorene og økte effektiviteten og presisjonen.

Begge urverkene er utrolig slanke. Med bare 3,2 millimeter høyde (3,6 med dato) er de omtrent halvparten så tykke som andre automatiske urverk som finnes i sammenlignbare klokker. Med på tanke på at hele bransjen baserer nesten alle masseproduserte automatiske klokker på utvikling fra begynnelsen av 70-tallet, er disse kalibrene for en ny generasjon å regne.

Det var også av denne grunn at NOMOS sitt tiende (2015) og ellevte (2018) urverk forårsaket furore fra første dag og følgelig dannet grunnlaget for et nytt markedssegment.
«Disse urverkene kan produseres i stor skala,» forklarer NOMOS

Konsernsjef Uwe Ahrendt, når han snakker om det nye produksjonsgrunnlaget. Teamet hans jobbet med utviklingen av DUW 3001 i godt og vel tre år, og tre år senere søster-kaliberet

med en datofunksjon. Begge urverkene er uavhengige av hverandre og ble utviklet av det samme NOMOS-teamet som var ansvarlig for svingesystemet – den nye pacemakeren i NOMOS-urverkene – som kom ut i 2014.

«NOMOS svingesystem og neomatik,» sier Uwe Ahrendt, «står for det beste håndverket og fremragende innovativ teknologi av Glashütte.»

Dagens kolleksjon av neomatikker inkluderer 37 referanser, klokker som til nå aldri har eksistert i slike dimensjoner. Takket være deres nye motor er de så elegante som bare manuelle klokker kan være – innovasjoner fra 2015 til 2019, fantastiske klokker for alle kjønn.

De andre modellene er ikke like slanke og bruker plassen som er spart i høyden, takket være neomatik, til en enestående robusthet: Tangente Sport og Club Sport ble lansert under Baselworld 2019. Disse sporty neomatik-klokkene beskytter det fine, In House-kalibret fra støt og vann med et ekstra sterkt baklokk, pakninger og safirglass. De er formet som små hvelv som gjør at formene er svært behagelige å ha på, takket være neomatik.

Med disse nye utgivelsene presenterer NOMOS Glashütte enda en funksjon som bare kommer med neomatik. For første gang er disse klokkene også utstyrt med den ettertraktede NOMOS-lenken, bestående av 145 individuelle deler skrudd sammen for hånd, og den spesialutviklede NOMOS foldespennen. Den er utviklet sammen med de nye sportslige neomatik-modellene, og gir et helt nytt NOMOS-utseende – og merkbart mer vekt på armen.

Hvis du trenger ytterligere informasjon, bilder, ikke nøl med å kontakte oss. Vi ser frem til å høre fra deg.

- Kontakt oss -