Klokkeslipp: Årets første nyheter

Den sveitsiske klokkeindustrien har, som resten av samfunnet, lagt et tøft år bak seg. Sammenlignet med 2019 var det i 2020 en betydelig eksportsvikt i klokkeindustrien. Samtidig er det optimisme å spore. De seneste månedene har vært preget av en positiv utvikling. Denne optimismen preget også årets første klokkemesse. LVMH Watch Week. Denne klokkemessen, som de andre store (Baselworld og Watches & Wonders) vil også bli holdt digitalt på grunn av den vanskelige situasjonen verden er inne i nå og ingen vil ta unødvendige sjanser med en pandemi. Dette er heller ikke et ukjent format, da de ble gjennomført på samme måte i fjor, med stort hell. 

Denne positiviteten, som avsluttet de siste månedene av forrige år tydet på, førte med seg at mange av de store merkene har satset stort og har store nyheter på vei inn i det nye året.

INNHOLD

For han
Omega Speedmaster Moonwatch Professional Master Chronometer
NOMOS Glashütte Club Limited Edition
Certina DS Action 38mm

For henne
Breitling Chronomat
Victorinox I.N.O.X. V
Tissot T-MY Lady

Det er svært få klokker de aller fleste mennesker kjenner til, Omega Speedmaster Moonwatch er derimot en av dem. Dette ikonet av en klokke er en av de mest kjente klokkene i historien. Og ved å være en del av et av de største menneskelige bragdene i historien, månelandingen, skrev dette uret seg inn i historiebøkene med fet skrift og sikret seg en lojal følgerskare. Kombiner dette med et meget appellerende ytre og du har en vinnende oppskrift på et ur som vil være sikret ikonisk status i overskuelig fremtid. 

Omega Speedmaster har vært i kontinuerlig produksjon siden 1957 og har oppgjennom årene gjennomgått moderate oppgraderinger. Når Omega nå velger å oppdatere et slikt ikon vet de at de må trå forsiktig. At alt for store endringer på en så ikonisk klokke ikke nødvendigvis blir tatt godt imot. Det Omega valgte å gjøre når de nå oppgraderte sitt ikon var å gi den en «vintage makeover». Omega Speedmaster Moonwatch Co-Axial har hentet mye inspirasjon fra en av sine Speedmaster forgjengere ST 105.012 fra 1964. 

Så hva annet er nytt? Hva er forbedret? For det første og kanskje det viktigste. Det er kommet et nytt urverk. Omega Caliber 3861 er et Co-Axial urverk med en gangreserve på 50 timer og en nøyaktighet på 0/+5 sekunder pr dag. Da dette urverket også er svært antimagnetisk, innehar det Omegas høyeste standard for presisjon; Master Chronometer.

Med sin lange og stolte tradisjon innen klokkeindustrien er Nomos Glashütte kjent for å lage klassisk vakre klokker og for å levere mye klokke for pengene. Club serien til NOMOS Glashütte er intet unntak. Denne modellen kommer i fargene onyx, navy og olive og hver er limitert til 175 eksemplarer. 

Med sitt klassisk vakre ytre, sitt robuste materiale og sine 40 mm er dette en klokke som passer de fleste håndledd. Samtidig som den er vanntett til 200 meter. Er dette klokken for deg som er aktiv, men som leter etter et klassisk alternativ. 

- Se alle modellene -

I 1959 kom Certina på markedet med sitt DS konsept. DS står for Double Security og gir akkurat det, dobbel sikkerhet. Og det var banebrytende. Siden da har Certina fortsatt å levere kvalitetsklokker til en overkommelig pris. At Certina nå er på banen med en ny dykkerklokke som tilfredsstiller ISO 6425 standarden (300m vanntett) er gode nyheter for alle som er ute etter en klassisk dykkerklokke.

Den reduserte størrelsen på 38mm gjør den også til en mer allsidig klokke som kan fungere like godt på kontoret som på stranden. Klokka kommer i flere fargevarianter; sort, blå, grønn/gull og sort/gull.

Breitling Chronomat, universalklokken til Breitling. Klokken som går til alt. Om du skal på den røde løperen, kontoret eller stranden. Siden 1984 har Breitling Chronomat vært et populært valg blant de som ønsker seg en klokke som kombinerer action og stil. Høsten 2020 ble herremodellen til Breitling Chronomat relansert og nå står en damemodell for tur!

Foruten om valg av størrelse (36mm automatic og 32 mm SuperQuartz), finnes denne klokken i både rustfritt stål og rødt gull. Chronomat Automatic 36 drives av Breitling Caliber 10 med en gangreserve på ca 42 timer. Det er ti versjoner å velge mellom, med spesielle lakkerte urskiver i hvitt, lysegrønt, midnattblått eller kobber. Chronomat 32 drives av Breitling Caliber 77 og har en batterilevetid på tre til fire år. Den kommer i syv versjoner, med hvite eller midnattsblå urskive

Den helt nye INOX V er et flott redesign som tilbyr en mer feminin og helt annerledes bæreopplevelse da denne nye modellen er vesentlig slankere enn den tidligere modellen. Og på toppen av det hele er klokken motstandsdyktig og slitesterk som aldri før. Denne klassiske klokken går gjennom hele 130 tester for å sikre kvaliteten på klokkene de leverer før de når markedet. Bant testene er bant annet å bli sluppet fra stratosfæren og bli kjørt over av tanks. Skulle tro den skulle tåle det meste da!

Den 37mm store kassen i rødt gull eller sølvfarge kan kombineres med et stort utvalg av skiver; grå, hvit, sort, blå og rosa. Victorinox har også lagt til rette for enkle reimskifte med et nytt system, som gjør det enkelt å bytte mellom paracordreim eller gummireim, om en skulle ønske det. 

- Se alle modellene -

Tissot T-My Lady kan betraktes som det feminine motstykket til Tissot Gentleman, og formidler alle egenskapene til kvalitetsurverk som Tissot gir til klokkene sine. De subtile og tynne kurvene til dette uret passer perfekt til ethvert håndledd og vil gjøre det til den ideelle hverdagsklokke. Det mekaniske selvtrekkende urverket er regulert av en Nivachron spirial og har eksepsjonelle antimagnetiske egenskaper. Modellen finnes også i en Quartz utgave.

Den 29mm store kassen gjør at klokken bæres elegant og passer de fleste håndledd. Klokken kan fås i rustfritt stål, gult gull og rosègull. Samt et utvalg av forskjellige skiver. En får også med ekstra reim, slik at en enkelt kan skifte uttrykk på klokken ved behov.