Tips til Konfirmasjonsgave

Konfirmasjonsgave – en personlig gave, et minne for livet. 

Konfirmasjonen har en lang tradisjon her til lands for å være det første steget inn i voksenlivet, en feiring av at en epoke av livet straks er over og at en ny epoke skal begynne. Ved slike store feiringer er det vanlig å gi hovedpersonen en gave. Mange synes det kan være vanskelig å velge ut en konfirmasjonsgave og velger heller å gi penger. Men mange mener at en slik begivenhet krever en mer gjennomtenkt og personlig gave. En gave som kan følge hovedpersonen inn i voksenlivet. Mange velger derfor å gi konfirmanten en kvalitetsklokke, en gave som konfirmanten vil ha nytte og glede av potensielt resten av livet.

Nedenfor har vi laget en liten liste med tre kvalitetsklokker i tre ulike kategorier som vil sikre konfirmanten en tidløs gave. En gave som vil være et minne om den store dagen i lang tid.

Nomos Glashütte Tangente – en klassisk og tidløs konfirmasjonsgave. 

NOMOS Glashütte, det verdenskjente klokkemerket ligger i den lille byen Glashütte noe sør for Berlin. I denne byen, tett på skoger og fjell, har det blitt produsert ur i den ypperste verdenselite i 175 år. Glashütte er blitt ensbetydende med stor ingeniørkunst, i så stor grad at selve navnet er blitt et kviltetstempel. Et så godt kvalitetsstempel, faktisk, at da Phillipe Dufour som er en av verdens mest anerkjente urmakere fikk spørsmål om hvilket merke han anbefalte under $10 000, så svarte han; at NOMOS Glashütte gir utrolig valuta for pengene. 

En annen faktor som ofte blir trukket frem som en positiv ting med NOMOS Glashütte er at hver eneste modell er utrustet med et in-house urverk. NOMOS ser på urverket som hjertet i klokken, det er også derfor de produserer alle urverkene selv.

Miljøbilde: Nomos Glashütte tangente
Miljøbilde: Nomos Glashütte tangente gravering

Nomos Glashütte Tangente er en klassisk og tidløs klokke som er selve definisjonen på hvordan Nomos Glashütte lager armbåndsur. Denne prisvinnende klokken oser av kvalitet og har ikke uten grunn vært den bestselgende klokken til NOMOS Glashütte i 25 år. 

Tangente finnes i både dame og herremodeller og i flere ulike farger. Med størrelser varierende fra 33mm – 42mm vil en helt sikkert finne en klokke som passer armen til konfirmanten. Fargen på urskivene kommer i et bredt spekter og vil kunne gi gaven enda et personlig preg; midnight blue, hvit, champagne, silvercut, gray, karat og marine black. Det manuelt opptrekkbare urverket sikrer 43 timer gangreserve. Alle klokkene kan også graveres for å gi gaven et ekstra personlig preg.

- Se alle modellene -

TAG Heuer Aquaracer – en robust og sporty konfirmasjonsgave

Velrennomerte og høyt respekterte TAG Heuer ble stiftet i 1860 av Edouard Heuer. Eduard Heuer la fundamentet til TAG Heuer ved å satse på teknisk nyskaping. En tanke selskapet holder på den dag i dag. Det var også fokuset på teknisk nyskaping som gjorde det mulig for selskapet å være de første til å lansere en automatisk kronograf på markedet, med Calibre 11 urverket.

På midten av 1980-tallet fikk selskapet nye eiere og ble TAG Heuer slik vi kjenner de i dag og samtidig skiftet fokuset noe bort fra mekaniske kronografer og inn mot det 21 århundre. Det stadige fokuset på innovasjon og utvikling, kombinert med den lange tradisjonen for kvalitet har gjort til at TAG Heuer i dag er en verdens mest gjenkjennbare merkevarer, og kan bli sett på store sportsbegivenheter og personligheter verden over. 

Miljøbilde: TAg Heuer Aquaracer
Miljøbilde: TAg Heuer Aquaracer

I 2004 lanserte TAG Heuer et dykkerur som ble en umiddelbar suksess, mye grunnet sitt flotte design, 300 meter vannbestandig og at den var utrolig solid. TAG Heuer Aquaracer var kommet for å bli.

Dette ultimate sportsuret er inspirert av det våte element og har et klassisk dykkerur design som fungerer perfekt som hverdagsklokke. Dette er det perfekte uret for den med en aktiv livstil og som setter strenge krav til styrke og presisjon.

TAG Heuer Aquaracer sitt lekre og karakteristiske design kan fås som både herre og damemodell og har et stort fargevalg av både skiver og bezel. Tag Heuer Aquaracer finnes både som automatisk og kvartsmodell, der begge er vanntette til 300m og kommer med enveisroterende bezel og ripesikkert safirglass. 

- Se alle modellene -

Garmin Fenix 6 – For den treningsgale konfirmanten 

Det er generelt utbredt enighet om at Garmin leverer de beste allround multisport og fritidsklokkene på markedet. Klokkene er bygget av førsteklasses materiale og er stappfulle av avanserte og nyttige funksjoner. Med Garmin Fenix 6 får du en treningsklokke som har det meste av funksjoner og tåler mye!

En av de nye treningsfunksjonene på Garmin Fenix 6, som virkelig vil løfte treningen og treningsutbyttet ditt til nye høyder er PacePro. Dette er en ny og smart funksjon som hjelper deg med å holde det mest optimale tempoet gjennom hele økten. På en løpetur vil det vanligvis være variert terreng og det kan være utfordrende å holde et jevnt tempo gjennom hele økten. Det vil muligens gå raskere der det går nedover og noe saktere der terrenget stiger. PacePro vil gjenkjenne treningsrutens høydeprofil og fortelle deg nøyaktig hvor fort du trenger å løpe for å nå målet du har satt deg.

Miljøbilde: Garmin Fenix 6
Miljøbilde: Garmin Fenix 6

Garmin Fenix 6 er utstyrt med pulsmåler i håndleddet. Den optiske sensoren registrerer pulsen din under aktivitet, men også resten av døgnet.

Alle Garmin Fenix 6 klokkene kommer også med GPS-modus, som lar deg se hvor du befinner deg og hvor du skal i sann tid. Ingen ønsker å gå tom for batteri midt i en treningsøkt eller en tur på fjellet, derfor har også Garmin Fenix 6 serien fått en ny «Power Manager» som forteller deg nøyaktig hvor lang batterilevetid du har igjen, i tid, ikke prosent, slik at du lettere vet om du har batteri til turen hjem også. 

En annen populær funksjon Garmin Fenix 6 har er at den kommer med Spotify appen ferdig installert. Dette gjør det enkelt for deg å overføre dine offline spillelister, slik at du kan høre på musikk når du trener, uten å ha mobilen i nærheten. 

- Se alle modellene -

Kjøpe konfirmasjonsgave hos Urmaker Næss

Listen ovenfor er på ingen måte en fasit, men heller ment som inspirasjon. Inspirasjon til å tenke personlig og langsiktig når en velger konfirmasjonsgave. En klokke er en gave konfirmanten kan ta med seg inn i voksenlivet. Et minne om en begivenhet. Som til og med kan gis videre til neste generasjon.

Hos Urmaker Næss vet vi at alle har ulike preferanser til klokker, personlige preferanser som størrelse, stil, merke og ikke minst pris. I vår butikk i Sandefjord og nettbutikk vil du derfor finne et bredt utvalg av klokker i ulike prisklasser. Slik at konfirmasjonsgaven står til forventningene og budsjettet.