Nye Seamaster 300: Historie møter fremtidsrettet teknologi

 

Med inspirasjon hentet fra forgangne tider og med handlingskraften til å levere det beste innen presisjon, har OMEGA skapt Nye Seamaster 300.

 

 

Den originale Seamaster 300 ble lansert tilbake i 1957, og var et særdeles populært valg blant dykkere, forskere og menn i marinen. Vi snakker her om en av de desidert viktigste dykkerklokkene som OMEGA noensinne har produsert, og dens enkelhet, skjønnhet og pålitelighet bidrar til at klokken fremdeles står seg den i dag.

 

En slankere vanntett klokke

Utseendemessig er klokken tro mot sitt opphav. Visere, indekser, tall og bezel, er alt sammen elementer som ligner 1957-versjonen.

Teknologien er derimot av det banebrytende slaget og i aller høyeste grad modernisert. 

Seamaster 300 er en av OMEGAs viktigste dykkerklokker. Både pålitelighet og lekkert design gjør sitt til at denne modellen tåler tidens tann på en beundringsverdig måte.

Den nye Seamaster 300-generasjonen er som sagt vintageinspirert og tro mot sin opprinnelse, men det må påpekes at den likevel er slankere enn tidligere versjoner.  Det nye buede safirglasset må ta mye av æren for dette.
Den tynne bezelen er laget av et oksalisk, anodisert behandlet aluminium som gir forsterket hardhet.
Urskiven er utstyrt med to lag glass; det nederste med vintage SuperLuminova, det øverste har utskjæringer for timemarkørene. 

omega seamaster 1957
SEamaster 300 blå skive

 

Vanntett klokke med ikonisk preg

Tallene er i en åpen arabisk stil og sekundviseren i «lollipop» design.
Sistnevnte er et ikonisk element ved klokkene i Vintage Seamaster 300-kolleksjonen. 

Den dreibare bezelen er oppgradert og tåler derfor enda mer enn tidligere
Ikke minst må det tillegges at kolleksjonen er oppgradert til et nytt urverk: Co-Axial Calibre 8912.
Denne rommer 60 timer gangreserve, har magnetisk motstand opptil 15.000 Gauss. Modellene kommer også med Master Chronometer Sertifisering, der presisjon og ytelse under ulike forhold testes av et uavhengig institutt. Master Chronometersertifiseringen stiller strenger krav til urverket enn den tradisjonelle Coscsertifiseringen gjør.

 

OMEGA SEAMASTER 300 BRONZE GOLD

Denne er så mye mer enn en klokke som tåler vann.
Bronsegull er en unik legering beriket med edle metaller som 37,5 prosent gull, palladium og sølv. I tillegg til å bevilge klokken en myk rosa fargetone, gir dette imponerende korrosjonsbestandighet. Det gjør sitt til at klokken eldes sakte og beholder sin naturlige og vakre patina over lengre tid.

I urskiven er det brukt en vanlig bronselegering, noe som gir en tiltalende kontrast til bronsegullet.
En brun, keramisk bezel kompletterer bronsefargen. Denne er også tynnere enn tidligere, og yter klokken et slankt ytre. En brun lærrem, med tilhørende spenne laget i bronsegull, omkranser uret – noe som gir hele klokken en enda større vintageaktig sjarm.

 

SEAMASTER 300 MASTER CHRONOMETER

Dette er en av OMEGAs mest legendariske dykkerklokker.
Nå er denne legenden oppgradert i alle ledd, samtidig som den er gjenkjennelig i sin helstøpte stil.
Seamaster 300 Master Chronometer finnes i to varianter, henholdsvis svart og blå. 

Modellene er i rustfritt stål og inkluderer en svart/blå urskive og en svart/blå oksalisk anodisert bezel i aluminium.
Bezelen inkluderer en dykkerskala som er fylt med Super-LumiNova. Det samme er timemarkører, tall og visere.

Klokken har et gjennomsiktig safirglass i baklokket som gir innsyn til selve urverket, og den er omkranset av et ergonomisk armbånd i rustfritt stål.