Breitling Navitimer B01 Chronograph – en redesignet klokkedrøm

breitling navitimer b01 chronograph 5 klokker

Luftens baron, den ultimate pilotklokken Breitling Navitimer, fyller 70 år. Breitling lar naturligvis ikke dette gå upåaktet hen, og markerer det anselige jubileet ved å lansere tre redesignede Navitimer Chronograph-modeller.

Navitimer Chronograph har i flere tiår har vært en selvskreven del av de eminente high-end tool-watches som opprinnelig ble designet for pilotene i kommersielle flyselskaper på begynnelsen av 1950-tallet.

Navitimer er et av Breitlings mest berømte design. I starten av 1950-tallet begynte Willy Breitling å drømme om å lage en klokke som kunne bistå piloter direkte i deres arbeid i førerkabinen. Han kalte den “Navigation Timer”, eller “Navtimer”. 

Klokken slo umiddelbart an hos målgruppen. Ja, den ble faktisk så populær at Aircraft Owners and Pilots Association slo seg sammen med Breitling og lanserte en klokke som inneholdt deres bevingede logo ved klokken 12. 

Det var også i løpet av 1950-tallet at sivil luftfart skjøt fart, noe som følgelig økte behovet for en pålitelig og robust tool watch blant pilotene. 

Breitling Navitimer ble med dette et svært hyppig syn på de stadig økende aeronaut-armer.

Trofast, men fornyet

Navitimer har riktignok fornyet seg utallige ganger gjennom årenes løp, men opprettholdt sin ikoniske status som en av verdens mest anerkjente eksklusive sportsklokker.

2022-utgaven er offisielt kjent som Navitimer B01 Chronograph og kommer i tre kassestørrelser med en rekke forskjellige skivevarianter, hvorav mange aldri har blitt tilbudt i en Navitimer-klokke før. 

selv om nylanseringene i stor grad beholder Navitimers mest karakteristiske egenskaper, rommer de også flere estetiske og tekniske forbedringer.

Bredt Breitling-utvalg

Breitling nøyer seg altså ikke med å lansere én, men en hel rekke Navitimer-modeller. Disse kommer i 46 mm, 43 mm og 41 mm, i rustfritt stål og rødt gull. Med 13 forskjellige skiver å velge mellom, er det bortimot umulig å ikke finne noe for enhver smak: 

46 mm – Modeller i rustfritt stål kommer med svarte, blå og smaragdgrønne skiver. Modellen 18 karat rødt gull har en sølv og svart panda-skive.

43 mm – Modeller i rustfritt stål kommer med svarte, sølv, kobber, isblå og mintgrønne skiver. Modellen i 18 karat rødt gull har en svart urskive med sølvdetaljer.

41 mm – Modeller i rustfritt stål kommer med blå, sølv og mintgrønne skiver. Modellen i 18 karat rødt gull leveres med sort og sølv skive..

 

Tidsriktig tidsviser

Kjenner du til Breitling er sjansen også stor for at du kjenner til Navitimer. Lenge var den posisjonert som en klokke eksklusivt ment for piloter og astronauter. Med denne nye kolleksjonen åpner Breitling imidlertid dørene for den gjengse mann og kvinne. Dette er Navitimer-klokkene som er attraktive for folk som aldri har besøkt en cockpit før. Den har et mindre seriøst preg over seg, og er mer tuftet på alle mulighetene dagen i dag bevilger oss. Eksempelvis ville nok ikke Breitling ha produsert en mintgrønn urskive for Navitimer i 1952, men i 2022 er det helt innafor.

B01 – et ustoppelig urverk

Klokkene driftes av COSC-sertifiserte Breitling Manufacture Caliber 01 som slår med en frekvens på 4 Hz (28 800 vph). De har automatisk opptrekk, 70 timers gangreserve, og inneholder 47 juveler.

Samtlige modeller og varianter kommer med Slide Rule Bezel og er vanntette til 30 meter. 

Breitling Navitimer B01 har et modulært design som gjør urverket enklere å betjene. Dette gjør det mulig å endre datoen som vises ved klokken 6 når som helst. 

Velkommen innom oss, i butikk og på nett, for å bli bedre kjent med nye Breitling Navitimer B01.